Hahn Árpád golfoktató
Hahn Árpád golfoktató

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

Gyakoroltam a puttolást: az 1 méteres gurítás

2009.01.31. 20:30 HCsaba63

Talán kevesen tudják, de golfozás közben az ütéseink legalább 40%-a gurítás, és ez még a profi játékosokra is igaz. Ezért nem lehet a gurítást eleget gyakorolni. Tegnap a golfpálya melletti putting greenen gyakoroltam az edzőm, Hahn Árpád irányításával. Az úgynevezett 1 méteres gurítást gyakoroltam. Ez könnyűnek tűnik, ha csak a viszonylag rövid távoságot nézzük. Próbáljátok ki ugyanakkor a következő módon végrehajtani, és meglátjátok, nem is olyan egyszerű.

puttSzúrjunk le egy tüskét (tee-t) a lyuktól 1 méterre! Fogjunk 3-4 labdát, rakjuk le a tee mellé. Lábunkkal hozzuk kicsit közelebb az egyiket, és gurítsuk a lyukba, figyelve a puttolás alapvető szabályaira. Ezután lábunkkal vagy az ütővel görgessük közelebb magunkhoz a következő  labdát, gurítsuk azt is a lyukba. Ha a labdáink elfogytak, szedjük ki őket a lyukból, rakjuk ismét a tee mellé, és folytassuk a gyakorlást. Közben számoljuk, hogy összesen hány labdát gurítottunk. Tűzzük ki célul, hogy - mondjuk - 50 labdát fogunk összesen a lyukba gurítani, úgy, hogy közben egyetlen egyet sem hibázunk el!

És ez benne az érdekes! Ha közben egyet is elhibázunk, kezdjük előről a számolást. A gyakorlást folytassuk mindaddig, amíg hibázás nélkül be tudunk gurítani 50 (vagy 100) labdát a lyukba 1 méterről. Én is megtapasztaltam, hogy ez nem egyszerű, sőt, nagy koncentrációt igényel. Versenyhelyzetben ennek a gyakorlatnak nagy hasznát vehetjük.

Szólj hozzá!

Címkék: edzés golf gyakorlás tüske lyuk golfpálya putt hahn árpád gurítás putting green tee

A bejegyzés trackback címe:

https://golftanulo.blog.hu/api/trackback/id/tr31914920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása