Hahn Árpád golfoktató

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

Futógolf edzést tartottunk

2009.03.03. 22:46 HCsaba63

Az öcsém már régebben is mondta, hogy ő nagyon szereti a futógolfot, ami angolul "hit and run" illetőleg "speed golf" néven fut. Lényege, hogy üt egyet, aztán pedig fut a labdáig. Persze nem szabad túl gyorsan futni, mert akkor nem fog tudni pontosan ütni. Versenyeket is rendeznek belőle időnként, és úgy számolnak, hogy az ütések számához még hozzáadják a percben mért idő felét.

Szóval elkísértem őt a pályára. Ez azért is jó volt, mert én is futhattam, és szeretek kocogni. Ütni ugyan nem ütöttem, de nagyon érdekes volt az egész. Végigfutottuk mind a 18 szakaszt, ami kb. 8 km lehetett, ha az ütésekben és a futásokban lévő cikk-cakkokat is beleszámítjuk. Az öcsém eközben golfozott is, és általában par-t vagy bogie-t ért el, tehát azért valamivel rosszabbul ütött, mint ha nem futott volna (hiszen egyébként 0 hendikepes profi játékos), illetőleg mint ha mind a 14 ütője nála lett volna.

Egyébként 6 ütőt vittünk magunkkal, ebből 4-et én vittem, 2-t az öcsém, és időnként cserélgettük, attól függően, hogy a következő ütéshez neki mire volt szüksége. Speed golf versenyen egyébként - ha szigorúan vesszük - nem lehet sem trolley-t, sem caddie-t használni. A hat ütő egyébként a következő volt:

  • Driver
  • 4-es vas
  • 6-os vas
  • 8-as vas
  • Sand wedge
  • Putter

Végül 1 óra 19 perc alatt értünk be a célba. Öcsém meséli, hogy korábban csinált már olyat, hogy egy troliban tolta maga előtt az ütőket, és 3-szor körbement a pályán, ami kb. 24 km. Tervei között szerepel, hogy teljesíti a golfpályán a maratont, ami 5 kör lenne.

2 komment

Címkék: sport edzés futás golf trolley caddie hit and run running golf futógolf speed golf

A bejegyzés trackback címe:

https://golftanulo.blog.hu/api/trackback/id/tr71978598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árpi65 2009.03.03. 23:51:52

a futósgolfot kipróbálhatod két ütővel te is, mondjuk/7-es/ és egy wedge/ elég először!

HCsaba63 · http://www.golfoktato.hu 2009.03.07. 23:39:44

@Árpi65: De ugye akkor a kezdőütést nem kell tee-elni?
süti beállítások módosítása