Hahn Árpád golfoktató

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

Pitching

2009.01.22. 16:31 HCsaba63

VasakMa a pitch ütést tanultuk. Ezt lehet ütni azokkal a nagyobb dőlésszögű ütőkkel is, amivel a chip ütést, de lehet a rövidebb vasakkal (9, 8, 7) is. A lényeg, hogy az ütőt hátralendítéskor kb. 11 óráig kell felemelni (ha szemből néznénk az óra számlapját), aztán lazán be kell ütni a labda alá úgy, hogy a lendítés legmélyebb pontja a labda eredeti helye előtt kb. 5 cm-rel legyen. Az előrelendítés végén az ütő fellendül az arcunk elé a bal vállunkhoz kb. függőleges helyzetbe. A testsúly pedig eleve főként a bal lábon kell hogy legyen, de az ütés végére szinte teljesen a bal lábra kerül. Ekkorra a test már a cél irányában fordul, és a jobb láb csak lábujjhegyen támaszkodik.

PitchingA pitching lényege, hogy a labda magasra szálljon, és leesés után a greenen már ne sokat guruljon tovább. Az ütés távolsága nem olyan nagy, mint egy normál swing-nél. A swinget majd a következő órán fogom tanulni.:-)

Sokszor használják olyankor, amikor az elütés helye és a green között homok bunker van, amin a labdát át szeretnénk emelni.

Egyébként esténként otthon továbbra is gyakorolom a gurítást (putt). Időnként meg kell próbálnom a célzás után becsukott szemmel meggurítani a labdát, hogy jobban érzékeljem az ütés erősségét.

Szólj hozzá!

Címkék: sport edzés golf swing green bunker pitch putt vas ütő

A bejegyzés trackback címe:

https://golftanulo.blog.hu/api/trackback/id/tr45895843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása