Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

Bemelegítés a gyakorló pályán

2009.03.13. 18:03 HCsaba63

Tegnap megint szép idő volt, ezért kimentem Gödre játszani egyet. Kaptam öcsémtől egy régebbi bag-et, meg néhány ütőt, amit ő már nem használ, gyakorláshoz tökéletesen megfelel. Felöltöztem, és indultam volna a pályára, amikor öcsém szólt, hogy előtte be kéne melegíteni. Jó, mondom, csinálok néhány gimnasztikai gyakorlatot, meg megcsinálom az ő golfos bemelegítő gyakorlatait. De azt mondta, hogy ennél többre gondolt, ha nem akarok sok olyan ütést rontani, amelyek egyébként a tornateremben meg a szimulátorban már jól mennek, akkor játék előtt a gyakorlópályán ütögessünk egy kicsit.

Ki is mentünk a range-re, ahol először a pitch ütést gyakoroltuk. Először a pitching wedge ütővel az elütőről megpróbáltunk 30 méterre, aztán  50 méterre, majd végül 90-100 méterre ütni. A távolság növeléséhez természetesen egyre nagyobb hátra (és előre) lendítést kellett csinálni. A leghosszabb távolságra ütéskor már teljes swinget csináltunk. (Nem csak én edzettem, hanem az öcsém is.)

Ezután elsétáltunk a 30 méterre lévő labdákhoz, és sand wedge-el megpróbáltuk őket elchippelni az 50 méterre ütött labdákhoz. Néhány helyen kemény volt a talaj, ezért nagyon kellett figyelni a pontos labdatalálatra, és természetesen arra, hogy az ütő a labdáig (és még utána is egy kicsit) lefelé haladjon, azután pedig ne lendüljön a magasba az ütőfej, hanem inkább előrefelé haladjon. Végezetül a sand wedge-el megpróbáltuk az 50 méterre elütött labdákat tovább chippelni (vagy inkább pitchelni?) a 100 méterre ütött labdákhoz.

Nagyon hasznos bemelegítés volt ez. Ajánlom másnak is, hogy golf játék előtt a gyakorló pályán melegítsen be az alap ütéstípusokkal (chip, pitch, full swing)!

Szólj hozzá!

Címkék: edzés golf chip bemelegítés gyakorlás swing hobby pitch teljes swing

A bejegyzés trackback címe:

https://golftanulo.blog.hu/api/trackback/id/tr581000463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása