Hahn Árpád golfoktató

Friss topikok

Utolsó kommentek

Címkék

Pitch ütés gyakorlása

2009.02.15. 00:35 HCsaba63

Tegnap megint jókat gyakoroltam a Gödi Általános Iskola tornatermében. A pitching ütésemről csinált az öcsém (Hahn Árpád) egy jó kis felvételt, aminek segítségével elmagyarázta a főbb hibáimat, amiket aztán megpróbáltam kijavítani. A végére egész jól ment.

Szóval érdekes módon a próbalendítés még egész jó volt, a 9 órás pozíciónál, amikor wedge ütő nyele vízszintes, jó síkban volt az ütő feje, éppen a kezeimmel egy vonalban, a cél irányában (pontosabban azzal ellentétes irányban). A 11 órás pozíciónál (ha szemből néznénk egy óra számlapját) éppen a vállammal egyvonalban volt az ütő nyele, és a lefelé lendítésnél (downswing) sikerült az ütőt a combomhoz közel, és a vállam vonala alatt lehozni.

A labda megütésekor ugyanakkor - mivel annyira arra koncentráltam, hogy eltaláljam a labdát - már nem hoztam olyan közel lefelé az ütőt a combomhoz, és a jobb vállamat is kicsit előrebillentettem, ezért az ütőfej kintről kissé befelé haladt, így az ütés "slice"-os lett, azaz jobbra ivelődött a labda az elütés után. Íme a videó:

 

Szólj hozzá!

Címkék: sport edzés golf gyakorlás swing wedge hahn árpád downswing

A bejegyzés trackback címe:

https://golftanulo.blog.hu/api/trackback/id/tr54943776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása